چالش های پیاده سازی SDI ملی
با توجه به ماده 46 برنامه پنجم توسعه، به منظور ادامه فعالیت های مربوط به ایجاد SDI، در سال 1389 (2010)، مسئولیت ایجاد زیرساخت داده مکانی SDI کشور به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و در اصل به سازمان نقشه برداری واگذار شد. هم اکنون این سازمان مسئول سیاست گذاری های کلان اقتصادی در تمامی جنبه های زیرساخت داده های مکانی شناخته می شود.
از آغاز این مسئولیت فعالیت های متعددی توسط سازمان نقشه برداری انجام شده است. اما عمده این فعالیت ها از سال 1390، یعنی شروع برنامه پنجم توسعه، آغاز شده است. از آنجائیکه پیادهسازی SDI ملی نیازمند فعالیت های مطالعاتی، اجرایی و نظارتی متعدد می باشد و انجام این فعالیت ها به نوبه خود نیازمند ساختار راهبردی و هدایت کننده است، سازمان نقشه برداری با انجام مطالعات متعدد مانند تهیه چارچوب مفهومی و برنامه عملیاتی، تمامی فعالیت ها را پیگیری و مدیریت می نماید. گزارش برخی از این مطالعات از طریق سایت اینترنتی به آدرس www.ncc.org.ir قابل دسترس می باشد. بر اساس برنامه عملیاتی اهم فعالیت های انجام شده، در دست اقدام و یا پیش بینی شده با هدف استقرار زیرساخت داده مکانی ملی ایران (NSDI) به شرح زیر می باشند:
مشکلات زیرساخت داده های مکانی
در راستای ایجاد زیرساخت ملی داده های مکانی، مشکلات و چالش های متعددی وجود دارد که اهم آنها در دو گروه شامل مشکلات و چالش های فنی و غیرفنی با زیرگروه های مربوطه در ذیل ارائه می گردد.
1- مشکلات و چالشهای فنی :
2- مشکلات و چالش های غیر فنی :
عدم حمایت مالی از SDI در مجموع، علارغم تمام فعالیت های انجام شده هنوز استفاده از SDI در ایران کاملاً عملیاتی نشده است. البته اخیراً تعداد محدودی ژئوپورتال با فناوری های متن آزاد راه اندازی شده اند و امید است که بزودی گسترش خواهند یافت . از جمله ژئوپورتال های مطرح، ژئوپورتال سازمان نقشه برداری کشور به آدرس زیر می باشد :
در توسعه این ژئوپورتال ها بطور معمول از فناوری ها و استانداردهای زیر استفاده شده است:
Geoserver-Geonetwork-Geonode
استانداردهای ISO و OGC
©BRB تمامی حقوق طراحی سایت متعلق به شرکت دانشبنیان بهین رهآورد بهبود می باشد.