نقشههای تقسیمات کشوری جدید 31 استان کشور توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی سازمان نقشهبرداری کشور تهیه شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور و به نقل از مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نقشههای جدید تقسیمات کشوری 31 استان کشور تهیه شدند.
تقسیمات کشوری:
حکومتها برای اداره قلمرو سرزمین خود ناگزیرند کشور را به واحدهای اداری کوچکتر تقسیم کنند، تا بتوانند در زمینه اعمال حاکمیت، ارائه خدمات و ایجاد سرمایه اجتماعی مؤثر، به ایفای نقش بپردازند، سازماندهی سیاسی فضای هر کشور در قالب تقسیمات کشوری به اجرا درمی آید. در واقع تقسیمبندی سیاسی - اداری در هر کشوری، اساسی برای سازماندهی سیاسی و اداره آن کشور است.
نقش و کارکرد تقسیمات کشوری و ارتباط مستقیم آن با بقای ملی، تسهیل اعمال اراده حکومت، کنترل فضای سرزمین و.... نشان دهنده اهمیت کارکرد سیاسی - امنیتی نظام تقسیمات کشوری است. در واقع تقسیمات کشوری از اهم مسائلی است كه يک كشور در حال رشد برای انجام برنامهريزیهای اقتصادی، فرهنگی، سياسی، اجتماعی و اداری بهتر و بهرهبرداری بيشتر بايد به آن توجه نمايد.
تقسیمات کشوری ایران دارای چهار سطح است و به ترتیب ایران به استان، شهرستان، بخش و دهستان تقسیم میشود. ساختار تقسیمات کشوری در ایران بدین شیوه است:
1. کشور (وزیر کشور)
2. استان (استاندار)
3. شهرستان (فرماندار) و (فرماندار ویژه)
4. بخش (بخشدار)
5. دهستان (دهدار)
بر این اساس کشور ایران به چندین استان و هر استان به چند شهرستان و هر شهرستان به تعدادی بخش و هر بخش به چند دهستان تقسیم میشود. واحدهای اداری مربوط به مسئولان نامبرده در بالا به ترتیب وزارت کشور، استانداری، فرمانداری، بخشداری و دهداری نام دارند.
نقشههای تقسیمات کشوری 31 استان کشور تهیه شد
نقشه تقسیمات کشوری 31 استان کشور در اداره نقشههای موضوعی و موردی مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی تهیه گردید. در این نقشهها اطلاعات تقسیمات کشوری تا پایان سال 1400 بوده و مرزهای بین المللی، حدود استان، شهرستان، بخش، مراکز آنها و عوارض دیگر به نمایش درآمده، همچنین جداول و نقشه و نمودارهایی حاوی اطلاعات جغرافیایی شامل آمار و شاخصهای جمعیتی بر اساس سرشماری سال 1395 برای هر استان ضمیمه نقشه گردیده است.
©BRB تمامی حقوق طراحی سایت متعلق به شرکت دانشبنیان بهین رهآورد بهبود می باشد.