ما از کوکی ها برای بهبود تجربه شما در استفاده از سایت استفاده می کنیم. با ادامه استفاده از سایت، شما استفاده از کوکی ها ، سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط استفاده را قبول می کنید.
متوجه شدم!
پایگاه جامع اطلاعات مکانی ایران
پایگاه جامع اطلاعات مکانی ایران تارنما دانش - محتوای کاربردی کار با عبارت‌های منطقی

کار با عبارت‌های منطقی

کار با عبارت‌های منطقی

1401/07/28
در این قسمت از مجموعه آموزشی با نحوه کار با عبارت‌های منطقی و جزئیات مربوط به آن آشنا خواهید شد.


عملگرها و عبارت‌های منطقی

در یک زبان برنامه‌نویسی، برای انجام انواع عملیات روی داده‌ها، نیاز به یک سری عملگر است. در واقع، عملگرها یک نماد هستند که مشخص می‌کنند چه کاری باید روی عملوندها انجام شود. عملگرها بر اساس نوع کاری که انجام می‌دهند به انواع متفاوتی تقسیم‌بندی می‌شوند که مهمترین آنها عبارتند از: عملگرهای ریاضی، منطقی و رابطه ای. در قسمت‌های قبل نحوه استفاده از عملگرهای ریاضی را در زبان برنامه‌نویسی R شرح دادیم. در این قسمت به بررسی عملگرهای منطقی و رابطه ای در این زبان برنامه‌نویسی می‌پردازیم.

در عبارت های منطقی، یک ویژگی را در میان مقادیر یک یا چند متغیر مورد بررسی قرار می گیرد و آنگاه بر حسب اینکه آن ویژگی در آن متغیرها برقرار است یا خیر، یک مقدار منطقی، در خروجی نمایش داده می شود. منظور از مقدار منطقی مقادیر TRUE و یا FALSE هستند. برای تعریف یک عبارت‌ منطقی، از دو دسته از عملگرها می‌توان استفاده کرد: عملگرهای منطقی و رابطه‌ای.

عملگرهای منطقی:

 تقریباً مهم‌ترین عملگر در زبان‌های برنامه‌نویسی، عملگرهای منطقی هستند که شامل عملگرهای "و" منطقی (&)، "یا" منطقی (|) و "نقیض" (!) می‌شوند. این عملگرها معمولاً روی مقادیر TRUE و FALSE عمل می‌کنند و خروجی آن‌ها نیز به‌ صورت مقادیر TRUE و یا FALSE نمایش داده می‌شود.

عملگرهای رابطه ای:

 عملگرهای رابطه‌ای، همانطور که از نامشان مشخص است، برای بررسی رابطه بین مقادیر دو متغیر مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولاً عملگرهای رابطه‌ای بر روی مقادیر عددی اعمال می‌شوند و خروجی آن‌ها مقادیر منطقیTRUE  و یا FALSE  است. برای مثال رابطه کوچکتری یا بزرگتری بین دو مقدار عددی به ترتیب با عملگرهای " > " و " < " قابل انجام است. با توجه به این که از این عملگرها می‌توان برای بررسی رابطه بین دو مقدار استفاده کرد، آن‌ها را عملگرهای مقایسه‌ای نیز می‌نامند.

در این فیلم آموزشی از عملگرهای منطقی و رابطه‌ای که خروجی آن‍ها مقادیر منطقی است، برای ایجاد عبارت‌های منطقی استفاده می‌کنیم. همچنین، در ادامه فیلم توابع which()، all() و any() را که خروجی آن‌ها مقادیر منطقی است، مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ارسال نظر:


پایگاه جامع اطلاعات مکانی ایران
Rui3DتبifNAByGISUMDPDFDEMMapنصبforstrNaNMAPOSMIDWSumgisSHPshpGPXGPSKMLحریمlinetextrectKnitHTMLgeomjoinpipeپایپplotJoinaxisدادهESRIreadloadCRANnextloopENVIListBaseRingViewhelpClipQGISLineNearبافرToolAreaDATAرسترclipdataJsonDataEditthemeگزارشShinyScaleLabelfacettidyrادغامتجمیعdplyrANOVAToolsExcelSlopeEraseابزارcolorpointUnionlabelpar()mfrowmfcolروبانgroupErrorwriteapplyinputbreakwhile4.6.1آموزشArrayMultiSplitIndexPivotTablePointtoolsSetupوکتورQueryexcelArcGISترافیکserverنمودارunit() T TestBufferپایگاهInsertافزونهImportExportlapplysapplytapplymapplyWebGISwebgisoutputFactorlevelspythonپایتونآموزش VectorMatrixLayoutAspectRasterMosaicArcgisAppendarcgisSelectrasterARCGISNetworkggplot2elementRStudiomerge()slice()Min MaxZ ScoreBox CoxdensityProjectCentralEStudioWarningpackagecontroldatasetsummaryLogicalconvertnumericintegerlogicalRstudioinstallKrigingFishnetConvertAutocadمسیریابیآرامستانTile MapBase Mapمصورسازیgather()spread()magrittrTee pipeselect()mutate()rename()filter()سالیدورکمتاسالیدR StudioQ Q Plotquantilelegend()layout()رنگ بندیPie PlotBox PlotBar Plotdiscretefunctionifelse()groppingvariableWeightedدرونیابیDissolveidentityشیپ فایلجی پی اسAdd Dataلیبل زدنمکان محورنقشه پایهextract()tidy dataداده مرتبfull joinleft joinگروه‌بندیarrange()Hillshadeسایه روشنSymbologyدسته بندیHistogramFrequencyDebuggingargumentsconditionvariablesنرم افزارcharacterworkspacedirectoryAttributeAdd FieldProximityintersectShapeFileshapefileShapefilesymbologyسیمبولوژیMobile GISتصویر گوگلR MarkdownCoordinateseparate()inner joinright joinادغام کاملgroup_by()عملگر پایپrelocate()آماده‌سازیپیش‌پردازشsolidworksSolidWorksset.seed()ArcGIS ProProjectionDigitizingرقومی سازیOperationsRelationalData FrameGoogle mapReclassifyCalculatorArcGIS PROFeature Toarcgis procoordinateShape fileسفارشی سازیادغام داخلیادغام از چپsummarise()Two Samplesسیستم تصویرGeodatabaseQualitativedescriptiveDescriptiveVariabilityprogrammingProgrammingافزایش سرعتابزار Eraseابزار Splitبرچسب گذاریافزودن دادهابزار مکانینقشه کاداستربرنامه نویسیShapiro Wilkdistributionسیستم مختصاتScatter PlotMathematicalSpatial joinمحاسبه مساحتOpenStreatMapvisualizationData Cleaningpivot_wider()ادغام از راستpipe operatorpreprocessingتبدیل داده‌هاOne way ANOVANormalizationcustomizationArcGIS ServerArcgis Serverاسکریپت نویسیGlobal Mapperpivot_longer()Paired Samplesنمودار جعبه‌اینمودار میله‌ایJavaScript APIMissing ValuesData StructurePoint Distanceتخلفات ساختمانیWeb ApplicationAssignment pipeExposition pipeStandardizationمعرفی نرم افزارنمودار دایره‌ایFactor Variableنصب نرم‌افزار RSpatial Databaseinstall.packagesLogical Operatorنصب و راه اندازیابزارهای کاربردیپایگاه داده مکانیOne Sample T Testمدل رقومی ارتفاعیworking directoryنرم افزار سالیدورکKolmogorov Smirnovابزار table selectبرنامه نویسی WebGISRelational OperatorGenerate Near Tableسیستم اطلاعات مکانیAnalysis of varianceSymmetrical Differenceآموزش نرم افزار arcgisClosest facility analysis

©BRB تمامی حقوق طراحی سایت متعلق به شرکت دانش‌بنیان بهین ره‌آورد بهبود می باشد.